Optiek Agenda

Zoeken in agenda


Op jaar

Logo ANVC

Details

Naam evenement:Binoculair Zien
Organisator: NUVO
Aanvangstijd: 10:30
Datum: 01-07-2019
Plaats: Houten
Locatie: NUVO Optiekcentrum
Website van locatie: www.nuvo.nl
Datum plaatsing: 19-09-2018
Aantal studiepunten ANVC:
Aantal studiepunten OVN:
Kosten: €190,
Korting: € 0,00
Organisator: www.nuvo.nl

Beschrijving evenement

Accommodatiestoornissen bij jong volwassenen
Veel mensen ervaren vermoeide ogen na inspannend nabij werk op hun computer, tablet of telefoon. Als opticien bent u gewend om bij presbyopen een leestoeslag voor te schrijven. Maar wanneer schrijf je nu precies een zwakke leestoeslag voor bij mensen jonger dan 40 jaar met vermoeide ogen? En wanneer werkt een leestoeslag, zoals in anti-fatigue brillenglazen, nu juist averechts? Er zijn meer aspecten dan de refractie die nader onderzoek wenselijk maken.

Na deze cursus bent u beter in staat om de relevante binoculaire functies van uw cliënt te onderzoeken en de invloed van de accommodatie op de oogstand te bepalen. Zo kunt u nog meer maatwerk leveren.

Accommodatie Insufficiëntie en Convergentie Insufficiëntie zijn waarschijnlijk de meest voorkomende binoculaire aandoeningen die u als opticien tegenkomt bij jonge volwassenen. Het stellen van de diagnose en de behandeling bij Accommodatie Insufficiëntie en aanverwante stoornissen staat centraal. U werkt tijdens deze cursus interactief met uw medecursisten en focust op leesklachten die veroorzaakt worden door accommodatie- en convergentieproblemen.

U doet relevante tests, oefent via casussen en voert praktische oefeningen uit. Voordat u aan de cursus deelneemt ontvangt u, ter voorbereiding, een syllabus waarin de te bespreken onderwerpen zijn opgenomen.
De cursus wordt gegeven door dr. Marten Fortuin. Hij heeft zich gespecialiseerd in binoculair zien en asthenopie.

Na afloop van deze cursus: