Optiek Agenda

Zoeken in agenda


Op jaar

De OptiekAgenda wordt mede mogelijk gemaakt door www.anvc.nl www.optometrie.nl

Details

Aanmelden
Naam evenement:Podiumavond Cornea & Contactlenzen Ė Dubbel (In)Zicht!
Organisator: ANVC
Aanvangstijd: 19:25 uur
Datum: 04-06-2018
Plaats: Houten
Locatie: Van der Valk Hotel Houten
Website van locatie: www.vandervalk.nl
Datum plaatsing: 03-05-2018
Aantal studiepunten ANVC: nnb
Aantal studiepunten OVN: nnb
Kosten: € 30,00
Korting: € 0,00
Omschrijving voor korting:ANVC-leden krijgen Ä 10,00 korting
Organisator: www.anvc.nl

Beschrijving evenement

Het thema van het Podium Cornea en Contactlenzen is dit keer:

“Dubbel (In)Zicht!”

We zullen u meer nieuw inzicht en meer grip geven op de effecten van het Binoculair zien bij het aanpassen van verschillende contactlenzen. En vice versa, welke effecten hebben contactlenzen eigenlijk op het Binoculaire systeem?

Het programma
Wij hebben vanuit verschillende specialismen sprekers uitgenodigd (ziekenhuis, contactlenspraktijk en onderwijs) om u wegwijs te maken in de wereld van het Binoculaire Systeem.
Verschillende Binoculair zien stoornissen worden u uitgelegd. De mogelijkheden bij het aanpassen van contactlenzen, maar ook wat de negatieve effecten kunnen zijn. Ook worden verschillende meet- en aanpastechnieken met u besproken. Waar moeten wij allemaal rekening mee houden, bij het aanpassen van contactlenzen wanneer wij bijvoorbeeld te maken hebben met Anisometropie, Nystagmus, Amblyopie, Strabismus etc.?
Onze sprekers kunnen u met het geven van aanpastips, troubleshooting, het bespreken van casuÔstiek helpen bij de keuze voor het juiste product om uw cliŽnt nog beter van dienst te kunnen zijn.

18.00 uur: Ontvangst vanaf 18.00 uur, met broodjesbuffet
Het is mogelijk om gebruik te maken van het broodjesbuffet, indien u hiervan gebruik wilt maken, dient u dit bij inschrijven kenbaar te maken, zodat wij rekening kunnen houden met het aantal broodjes.

19.25-19.30: Opening van de avond

19.30-20.10 uur: Louise van Doorn
Optometrist en docent aan de HU, specialisme Binoculair zien.
(30 minuten presentatie, 10 minuten vragen)
Contactlenzen en binoculair zien, een match of mismatch?
Deze lezing neemt je mee in de wereld van het Binoculair zien. We nemen een kijkje in het oog, de samenwerking van de ogen en we staan stil bij wat het oog nodig heeft voor een optimale samenwerking. Zijn er eenvoudige testen die kunnen helpen om te kijken of er een mogelijk probleem met de samenwerking is? Kunnen we met contactlenzen het Binoculair zien verbeteren of kan dit juist nieuwe klachten geven? Kortom de do's en don’ts van contactlenzen in relatie tot het Binoculair zien!


20.10-20.40 uur: Daisy Laan
Optometrist en Orthoptist. Werkzaam bij Ellerman Optiek en bij Flevoziekenhuis in Almere.
(20 minuten presentatie, 10 minuten vragen)
Contactlenzen en Binoculair zien, door het oog van een Orthoptist!
Bij deze presentatie zal er meer aandacht zijn voor de combinatie van contactlenzen en orthoptie in de vorm van casuÔstiek. Wat zijn de mogelijkheden? Zoals onder andere bij contactlenzen en amblyopie. De mogelijkheid van contactlenzen, om een goede visus beiderzijds te behalen zelfs bij zeer hoge Anisometropie! Verder zal naar voren komen wanneer u contactlenzen en strabismus kunt combineren en wanneer moet u hier juist niets mee doen.

20.40 – 21.00 uur Pauze

21.00 – 21.40 uur: Esther Prinssen
Contactlensspecialist, werkzaam bij Contactalook in Eindhoven.
(30 minuten presentatie, 10 minuten vragen)
Contactlenzen (in)Zicht!
Contactlenzen en Binoculaire problemen.
Bij het aanpassen van contactlenzen kunnen we nog weleens te maken krijgen met onverwachte problemen met betrekking tot het visueel functioneren. We kunnen te maken krijgen met Binoculaire problemen zoals bijvoorbeeld een Anisometropie of een Nystagmus. Kan het aanpassen van contactlenzen hierin een betekenis hebben tot verbetering of zou een bril beter zijn?
Stellen wij ons zelf weleens de vraag wat wij onze cliŽnten “aandoen” bij het aanpassen van meervoudige of multifocale lenzen. Wat creŽren wij voor hen, een dubbelbeeld, een onrustig beeld?
Aan de hand van een aantal casussen zullen deze Binoculaire problemen en de voordelen van contactlenzen worden besproken.

21.40 uur: Einde van de lezingen.
In de pauze en na afloop van de avond is er de gelegenheid om met de sprekers persoonlijk te overleggen. Samen met u en uw collega’s sluiten we de avond af met een drankje.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen voor ANVC-leden €20,00 en voor OVN-leden €30,00. De prijzen zijn ex. 6% btw.
Studenten kunnen zich gratis aanmelden.

Inschrijving
U kunt bovenaan de webpagina op de knop "Aanmelden" klikken om uzelf aan te melden.

Wilt u a.u.b. bij uw inschrijving uw kwaliteitsregisternummer (ondergebracht bij het KP en KABIZ) vermelden? Dan wordt het registeren van de accreditatiepunten voor u gedaan! De accreditatiepunten zijn reeds aangevraagd.
Deze lezingenavond is alleen toegankelijk voor leden van de ANVC en OVN.

Studenten
Ook studenten zijn uiteraard van harte welkom tijdens de lezingen. Ook u kunt zich straks via de knop "Aanmelden" inschrijven voor deze avond.

Aangezien we een strak tijdschema hanteren, verzoeken wij u allen vooral om op tijd aanwezig te zijn!

Locatie
Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25, Houten.

Wij kijken uit naar uw komst op 4 Juni.

Met heldere groet,
Namens de besturen van het Podium C&C en de ANVC.